Te gjithe kemi degjuar per Budizmin dhe filozofine qe ky kult kultivon,sado qe ajo nuk eshte pjese ne kulturen e religjionit shqiptar.E njohim vetem nepermjet literatures historike,por besoj se nuk do te kemi nevoje per literature sepse dita-dites ne po ngrejme nje analogji te antropoidit te fizionomise se Budes,Ilir Meta.Lider i cili ndervite eshte munduar te tjetersohet pa kuptuar qe te gjithe ja njohin fizionomine  autentike.

   Sistemi qe po krijon i cili ka ne fokus rinine,po erodon  rinine europiane e cila po centralizohet rreth nje ideologjie pa ideal.Ky sistem po hedh bazat e nje shoqerie dogmatiste e cila nuk ka si primare rritjen e potencialit te shoqerise por ka si subjekt apoteozen neper rrjetet sociale,tipike si ne shoqerite jo-demokratike ku kulti i udheheqesit akordohet ne sfond me parrulla tipologjike komuniste.Eshte nje panoram teper e trishte kur sheh te rinj qe me konformizem  i bashkohen ketij rrugetimi  pa pasur parasysh sesa medioker behen ne kete shoqeri.

Analiza ime nuk ka trajta te ngjyrave politike,nuk eshte nje thirrje per te levizur forum,por eshte nje analize per ti kujtuar dhe didaktuar  ketij kolektiv qe te behen delire nga keto gjera te rendomta.Besoj se nuk e bejne ndryshimin lideret,per me teper Ilir Meta me ideologjine rinore,ndryshimin e bejne njerzit,prandaj beni nje ndryshim konstruktiv qe te jeni me te dobishem ne sociumin e rinise shqiptare.Eshte mire qe te beni nje analize sintetike autodidakte mbi veprimtarine tuaj dhe menyren se si e zhvilloni ate,sepse ne shoqeri duhen investuar vlera dhe jo statuse uniforme si kolektiv sepse me ngjani njesoj si ato milingonat qe mundohen te dalin nga foleja e tyre nentoke sepse po receptojne lekundjet sizmike.

Ju rekomandoj nje metamorphosis rrenjesor.(ne per ty behemi Mujo Ulqinaku,burre shteti)

 

Advertisements